Hjem

En europæisk historie om skønhed og frihed

Hvordan gennemgår samfund store teknologiske, økonomiske og strukturelle forandringer på fredelig vis?

Den måde, hvorpå Danmark, Norge og Sverige gik fra feudale landbrugssamfund til industrialiserede demokratier, var usædvanlig fredelig. I denne proces steg de fra bunden af den europæiske økonomi omkring 1860 til toppen i 1930’erne og har siden da været velstående og progressive. Finland foretog en lignende rejse efter 1918 på blot 30 år.

De opfandt også det skandinaviske design og er ofte blandt verdens lykkeligste folkeslag.

The Nordic Secret udforsker, hvordan de nordiske lande opfandt en ny form for uddannelse, udviklede alles potentiale og ændrede deres skæbne. Inspirationen kom fra Tyskland, Frankrig, Schweiz, USA og Storbritannien, og overgangen begyndte i et bondehus.

I takt med at nye teknologier og globalisering igen forandrer vores samfund, hvad kan vi så lære af fortiden, og hvordan kan vi gribe menneskelig udvikling og meningsskabelse an i tider med store forandringer?

Læs uddrag af pdf her.


Præsentation på Göteborg TV Drama Vision-festivalen, marts 2021

Den korteste mulige udgave af The Nordic Secret: The Danish Secret: https://lenerachelandersen.medium.com/the-danish-secret-7e5e38750a01


Forfatter Lene Rachel Andersen

Lene har researchet, udviklet og skrevet The Nordic Secret. Hun kom til The Nordic Secret fra dannelse og folkeoplysning, dvs. fra kultur, kulturarv, fællesskab, voksenuddannelse og den nordiske tradition.

Lene har skrevet 20 bøger om stor historie, teknologisk udvikling, kompleksitet, økonomi, fremtid og bildung siden 2005. Hun er medstifter af tænketanken Nordic Bildung, af Global Bildung Network og Global Bildung Day. Lene er også skaberen af Bildung Rose og vært for podcast- og videoserien Nordic Metamodern.

Hvis du er interesseret i keynotes og samarbejde om bildung eller i at deltage i den globale bildung-bevægelse, så kontakt Lene på .

Editor Tomas Björkman

Tomas har været med til at skabe og redigere bogen og kom til den nordiske hemmelighed med udgangspunkt i ego-udvikling og ledelsesudvikling, dvs. udviklingspsykologi, kognitionsvidenskab og iværksætteri.

Tomas er grundlægger af Ekskäret Foundation, Perspectiva, Emerge og flere andre projekter i krydsfeltet mellem indre vækst og samfundsmæssig forandring. Tomas’ to andre bøger handler om den store historie, markedet, kompleksitet, økonomi og fremtiden.

Hvis du er interesseret i Emerge-bevægelsen og lederudvikling, kan du kontakte Tomas.